www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Περικοπή του δώρου Χριστουγέννων στο ΜΤΠΥ;

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων παραπέμπεται το θέμα της περικοπής του δώρου Χριστουγέννων προς τους μερισματούχους. Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών του Ταμείου, λόγω της άσχημης οικονομικής του κατάστασης, το Ταμείο δεν πρέπει να χορηγήσει δώρο.


Μετά από την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων της και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΠΟΠΣ) στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. απετράπη σε πρώτη φάση η περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων από τους μερισματούχους. Η λήψη
απόφασης για το θέμα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση. Σε επιστολή της ανώτατης δημοσιοϋπαλληλικής ένωσης, προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, επισημαίνεται ότι η άσχημη οικονομική κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. όπως και των περισσοτέρων Ταμείων δεν οφείλεται στους μερισματούχους οι οποίοι για 30 και 35 χρόνια καταβάλλουν τις εισφορές τους αλλά στις κρατικές και κυβερνητικές πολιτικές. Στην επιστολή αναφέρεται επίσης, πως οι βασικές αιτίες για τα ελλείμματα του Ταμείου συνδέονται με την καταλήστευση των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, από την αλλαγή της σχέση εν ενεργεία συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικοποιήσεων και του παγώματος των προσλήψεων, από την ανασφάλεια και την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.

Αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά του Ταμείου υπάρχουν και από το μνημόνιο και τις περικοπές αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων που στερούν πόρους από το Ταμείο. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, για την κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. υπάρχουν και επί πλέον αιτίες που συνδέονται με την επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών κυβερνητικών πολιτικών (χορήγηση επιπλέον μερίσματος για ενίσχυση συνταξιούχων κλπ) αλλά και από πολιτικές που ακολούθησε το Κράτος για «εθνικούς λόγους» έναντι άλλων χωρών (οικόπεδο Αμερικάνικής Πρεσβείας κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: