www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κυβερνητικό «τελεσίγραφο» για τις κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη

Σκληρή γραμμή απέναντι στις κινητοποιήσεις που κρατούν κλειστή την Ακρόπολη κράτησε η κυβέρνηση και στο μπρίφινγκ ρουμ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι τα αιτήματα των συμβασιούχων δεν θα ικανοποιηθούν και απηύθυνε προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση, ότι «δεν θα αφήσουμε όσους υποκινούν και λειτουργούν με τρόπους που βεβηλώνουν την εικόνα της χώρας μας να συνεχίσουν αυτές τις ενέργειές τους».


"Το μνημείο της Ακρόπολης θα πρέπει να το προστατέψουμε και ως πολιτεία και ως κοινωνία. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να βάζουν 30 εργαζόμενοι λουκέτο και να την κρατούν κλειστή για να
πετύχουν κάποιες εργασιακές τους απαιτήσεις, που σε μεγάλο βαθμό είναι και αδικαιολόγητες", είπε ο Γιώργος Πεταλωτής. Πρόσθεσε ότι η μονιμοποίηση συμβασιούχων δεν γίνεται πλέον και δεν θα μπορούσε να γίνει εξαίρεση για το υπουργείο Πολιτισμού.

"Πάντως, η τακτική που ακολουθούν για να προβάλουν τα αιτήματά τους είναι καταδικαστέα και δεν δικαιολογείται και σε σχέση με τα αιτήματά τους και κυρίως με το αποτέλεσμα που επιφέρουν", πρόσθεσε.

Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την αναφορά του περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων o κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "όσοι ζούμε στην κοινωνία αυτή γνωρίζουμε ότι κάποιες κινητοποιήσεις γίνονται για άλλους λόγους έξω από εργασιακές απαιτήσεις [...] όσοι χρησιμοποιούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι και στην κρίση του λαού".



Δεν υπάρχουν σχόλια: