www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου:«Μήτρα διαφθοράς η γραφειοκρατία και η πολυνομία»

Υποσχέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία και την πολυνομία, που όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελούν μήτρα αδιαφάνειας και διαφθοράς», έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.


Ο Γ. Παπανδρέου μετείχε εκτός προγράμματος σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. .Χρυσοχοϊδης με επιχειρηματίες και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να συμβάλλει με ιδέες,προτάσεις αλλά και πρωτοβουλίες στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι δυνατόν για την αλλαγή νοοτροπίας και για την εγκαθίδρυση καθαρών σχέσεων μεταξύ των
επιχειρήσεων και της πολιτείας.

"Είναι αλήθεια ότι πολλές υπηρεσίες λειτουργούν ως κλειστά φέουδα και μαγαζιά", παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως απαιτούνται καθαροί και απλοί κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Στη ρήση των εξαγωγέων ότι "έχουν στεγνώσει να πληρώνουν φόρους" ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι στόχος είναι, σε επόμενη φάση και με την πιστή τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, να μειωθεί η φορολογία. Δεσμεύτηκε, δε, ότι συνεπής πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν εκείνοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην αγορά που θα εξαλείψουν την αίσθηση ότι επιχειρηματίας και πολίτες είναι ανέντιμοι.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,νωρίτερα,είχε ανακοινώσει ότι εντός του επομένου 15νθημέρου,θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος ο οποίος θα εμπεριέχει ειδικές προβλέψεις για τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: