www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στη διάθεση του κοινού η ανακαινισμένη Β' Παθολογική κλινική Ιπποκράτειου Θεσ/νίκης


Την ανακαινισμένη Β’ Παθολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το μεσημέρι ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

Η Κλινική, η οποία λειτουργεί από το 1947, ανακαινίστηκε σε διάστημα έξι μηνών με χρήματα από χορηγίες σε ποσοστό 70% και από τη διοίκηση του νοσοκομείου σε ποσοστό 30%.

Κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων ο υφυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα χώρο που έχει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις για τους ασθενείς και εκτίμησε πως με τις προσπάθειες που καταβάλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρά την οικονομική κρίση παρουσιάζονται βελτιώσεις σε πάρα πολλά νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που δίνει κουράγιο για τη θωράκιση αυτών των προσπαθειών.

Ο διευθυντής της Β΄Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου καθηγητής Ιωάννης Κλωνιζάκης
χαρακτήρισε την ανακαινισμένη Κλινική ως κόσμημα για την υγεία και παράδειγμα προς μίμηση.

Επισήμανε ακόμη ότι οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στο μικρό διάστημα των έξι μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου λειτουργούσε κανονικά, χωρίς να μειωθεί η κίνηση των ασθενών, η μία από τις δύο πτέρυγες της Κλινικής η οποία διαθέτει συνολικά 44 κλίνες.

Ο διοικητής του Ιπποκρατείου Γεώργιος Χριστιανόπουλος από τη πλευρά του χαρακτήρισε τη Κλινική ως ευρωπαϊκού επιπέδου και τόνισε ότι υπάρχει θέληση μπορούν να γίνουν πολλά και να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: