www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Προχειρότητα και λαϊκισμό καταλογίζουν οι φαρμακοποιοί για το ωράριο


Tην αγανάκτησή τους για την υποχρεωτική κατά 30% αύξηση των διημερεύσεων των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και Τετάρτης και το πρωί του Σαββάτου, καθώς και για τη μείωση του ποσοστού κέρδους, εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αθηνών - Πειραιώς.

Σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον υπουργό Υγείας ότι αιφνιδιαστικά προχωρεί σε άνοιγμα του ωραρίου των φαρμακείων, «παραβλέποντας ηθελημένα το λειτουργικό κόστος του φαρμακείου και τη βιολογική εξόντωση του φαρμακοποιού, του οποίου η παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου του, είναι υποχρεωτική». Ειδικά για το Σάββατο, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να λειτουργούν και όλα τα συνταγογραφικά κέντρα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι κλειστά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο Φαρμακευτικών Συλλόγων, η αοριστολογία της λέξης «απόγευμα», καθώς και του Σαββάτου, χωρίς ορισμό συγκεκριμένου
ωραρίου, αποτελεί παράδειγμα προχειρότητας και λαϊκίστικης διάθεσης.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, κατανοώντας το πρόβλημα που συναντούν οι πολίτες στην εξεύρεση διημερευόντων φαρμακείων, προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για νέο ηλεκτρονικό σύστημα διημερεύσεων, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να βρίσκουν το κοντινότερο διημερεύον φαρμακείο. Επίσης, πρότεινε στο υπουργείο Υγείας διπλασιασμό των διημερεύσεων κατά τη Δευτέρα και Τετάρτη το απόγευμα και πολλαπλασιασμό του αριθμού των φαρμακείων για το πρωί του Σαββάτου. Αντ’ αυτού, όμως, επισημαίνουν, ο υπουργός προσπαθεί για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, να εφαρμόσει άνοιγμα του ωραρίου των φαρμακείων.

Όσον αφορά το ποσοστό κέρδους, οι φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι από το 2010, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού και τις δηλώσεις του περί παραιτήσεως του εάν δεν πληρωθούν.

Καταλήγοντας κατηγορούν την κυβέρνηση προσπαθεί να καταστρέψει τη φαρμακευτική δομή της χώρας, παραδίνοντας τα φαρμακεία σε μεγάλες αλυσίδες ξένων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: