www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΣΕΕ: Αδικες και άνισες οι εξαγγελίες του ΥΠΟΙΚ


Με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται με αφορμή τη ΔΕΘ στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ετοιμάζεται να απαντήσει η ΓΣΕΕ στα «άδικα, άνισα και αποτελεσματικά, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Θα διαδηλώσουμε μαζικά, ειρηνικά και αγωνιστικά και ο σχεδιασμός είναι να πάμε με πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης όπου θα μιλάει ο πρωθυπουργός», τόνισε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει τίποτε να ακούσει από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και γι' αυτό, όπως είπε, δεν θα παραστεί στις
ομιλίες τους στην 76η ΔΕΘ.

Προέβλεψε μάλιστα ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε, με κυνικό, όπως είπε, τρόπο ο Ευ. Βενιζέλος, θα ανακυκλώσουν την ύφεση και θα αυξήσουν την ανεργία, ενώ έκανε λόγο για κραχ της απασχόλησης.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με όσα είπε για τους δημόσιους υπαλλήλους και αντέτεινε πως αντί να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως στον ιδιωτικό τομέα, θα έπρεπε να έχουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ασφάλεια όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Χαρακτήρισε ακόμη την εργασιακή εφεδρεία «προκαταβολή» του επιδόματος ανεργίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι μπορεί να επιβληθούν και νέα εισπρακτικά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης τόνισε ότι «δεν πάει άλλο» και πρόσθεσε: «Δεν τα φάγαμε μαζί. Αυτοί τα έφαγαν και στέλνουν σε εμάς τον λογαριασμό».

Πυρά κατά του υπουργού Υγείας για τα όσα είπε για τους δημόσιους υπαλλήλους εκτόξευσε και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης, ενώ ανέπτυξε τον προβληματισμό του για το πώς το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να κάνει επιθετική άμυνα, αντί να δίνει αμυντικούς αγώνες.

Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις του επιστημονικού διευθυντή του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, Σάββα Ρομπόλη, ο οποίος προέβλεψε ότι το 2012 η ανεργία θα φτάσει στο 26% και οι άνεργοι θα είναι από 700.000 μέχρι 1.100.000, ενώ παρατήρησε τέλος ότι το μίγμα πολιτικής που εφαρμόζεται είναι λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: