www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Με όρους η συμφωνία ΜΕΒΓΑΛ - Vivartia

Μισή φαίνεται πως ήταν η χαρά για τις διοικήσεις των βιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ και Vivartia. Κι αυτό διότι σε έγκριση υπό όρους προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ως προς τη συμφωνία συγχώνευσης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από την εταιρεία Vivartia.


Οι όροι που τέθηκαν λοιπόν είναι:

1. Να εκποιήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα που συνίσταται στο σοκολατούχο γάλα με το σήμα «Topino», όπως αυτό χρησιμοποιείται και διατίθεται σήμερα από την εξαγοραζόμενη, προκειμένου να αρθεί η οριζόντια επικάλυψη στη σχετική αγορά σοκολατούχου γάλακτος. Για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της εκποιούμενης δραστηριότητας, προβλέπονται – για μεταβατικό στάδιο δύο ετών από την ολοκλήρωση της πώλησης – συνοδευτικά μέτρα για την πρόσβαση του υποψήφιου αγοραστή (κατ’ επιλογή του) στο υφιστάμενο σχετικό δίκτυο διανομής, καθώς και για την παραγωγή/φασόν του σχετικού προϊόντος από την νέα οντότητα για λογαριασμό του υποψήφιου αγοραστή.

2. Να διαθέτει σε ανταγωνιστές της, για διάστημα πέντε ετών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της συγκέντρωσης, έως και τριάντα χιλιάδες (30.000) τόνους εγχώριου νωπού αγελαδινού γάλακτος κατ’ έτος σε τιμές κόστους, βάσει αντικειμενικών, διαφανών και επαληθεύσιμων κριτηρίων, προκειμένου να διασφαλιστεί ικανοποιητική πρόσβαση ανταγωνιστών στην αναγκαία πρώτη ύλη
(νωπό γάλα).

3. Να άρει και να απέχει, για διάστημα πέντε ετών από την κοινοποίηση του διατακτικού της παρούσας απόφασης, από ενέργειες που συνεπάγονται ή κατατείνουν, άμεσα ή έμμεσα (είτε με τη σύναψη συμβάσεων, είτε με την παροχή οικονομικών κινήτρων), σε αποκλειστικότητες στα μεγάλα και μικρά σημεία λιανικής πώλησης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τυχόν αποκλειστικότητες ως προς τη χρήση παγίων εντός των σημείων λιανικής πώλησης.

4. Να συνεχίσει να αγοράζει με άμεση εφαρμογή, για διάστημα τριών ετών από την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, κατ’ απόλυτη επιλογή και ελευθερία των παραγωγών και στο πλαίσιο των ισχυόντων συναλλακτικών όρων, τις υφιστάμενες προσφερόμενες ποσότητες νωπού γάλακτος των παραγωγών των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών και Κιλκίς που συνεργάζονταν με την εξαγοράζουσα και την εξαγοραζόμενη από την 15/9/2010 έως και 31/12/2010, βάσει στοιχείων του ΕΛΟΓΑΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: