www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ακινητοποιημένα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν θα κινηθεί σήμερα στην πρωτεύουσα καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τη ψήφιση σήμερα του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες. Το μεσημέρι, το κέντρο θα είναι κλειστό, εξαιτίας της συγκέντρωσης των απεργών έξω από τη Βουλή.


Σημειώνεται ότι σήμερα δεν θα ισχύει ο δακτύλιος με αποτέλεσμα να κινούνται ελεύθερα - ανεξαρτήτως αριθμού πινακίδων- στο κέντρο της πόλης τα Ι.Χ.

Ακομη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο ορισμένων δρόμων.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι:

- Η αριστερή λωρίδα της Αθηνών - Λαμίας από την οδό Νιρβάνα μέχρι την Αττική οδό και στα δύο
ρεύματα κυκλοφορίας από τις 10.00 έως τις 15.00. Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα μήνα.

- Μια λωρίδα της Β. Σοφίας στο ύψος της συμβολής με την Τσόχα και στα δύο ρεύματα. Στη δεξιά λωρίδα μεταξύ Τσόχα και Μεσογείων (προς Κηφισιά) και μεταξύ Β. Σοφίας και Τσόχα (προς Αγ. Παρασκευή). Οι εργασίες θα γίνονται από τις 22.00 έως τις 06.00 για δύο μέρες.

Την Τετάρτη -και αφού θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο- θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.

Εξαιτίας της συνεδρίασης, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Χθες την ώρα που η Οικονομική και κοινωνική Επιτροπή εξέφραζε τις ενστάσεις της στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, ο υπουργός Υποδομών κατέθεσε τροποποιήσεις στο επίμαχο σχέδιο νόμου.

Στις αλλαγές που κατέθεσε ο Δ. Ρέππας στη Βουλή περιλαμβάνεαται η εξαίρεση των μηχανοδηγών από τις μετατάξεις, η μείωση των μετατάξεων κατά 40 άτομα στον ΗΣΑΠ και κατά 10 στον ΟΑΣΑ και η μείωση στο 1% (από 5%) της αμοιβής υποθηκοφυλάκων για μεταβίβαση ακινήτων των αστικών συγκοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, η ΟΚΕ, τονίζει ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου, ακολουθούν πρωτίστως μια οικονομική λογική και σε δεύτερη φάση τον κοινωνικό χαρκτήρα των συγκιονωνιών. Ακόμη τονίζει, ότι όσον αφορά στα εργασιακά, οι διατάξεις του νομοσχεδίου διέπονται από μια οριζόντια λογική που αγνοεί τις ιδιαιτερότητες κάθε τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: