www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη σε βάρος του Παπαγεωργόπουλου

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε, από τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για το οικονομικό έγκλημα Λάμπρο Τσόγκα, σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του τότε γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Μιχάλη Ζορπίδη και ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου.

Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, που διατηρούσαν από κοινού με συγγενικά πρόσωπα, υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τη δεκαετία 1998-2008.

Εντωμεταξύ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Μιχάλη Λεμούσια.

Παπαγεωργόπουλος: «Θα υπομείνω και αυτή την δοκιμασία»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις οποία ανέφερε:

«Όλη μου η ζωή άλλωστε είναι μία δοκιμασία και μία προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 17 χρόνια αθλητής, Σημαιοφόρος της Ολυμπιακής Ομάδος, 17 χρόνια Βουλευτής, 2 χρόνια Υπουργός,
12 χρόνια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία 4 χρόνια δέχομαι μία πρωτοφανή επίθεση για λόγους που πιστεύω ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως, εύκολα αντιλαμβάνονται.

Σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν 1 εκ.€ των εισοδημάτων μου κατά τα τελευταία 12 χρόνια, όταν τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα έσοδα εμού και της οδοντιάτρου συζύγου μου ανέρχονται στο ύψος των 2,2 εκ €.

Απευθύνομαι ευθέως προς κάθε Θεσσαλονικιό, προς κάθε συμπολίτη μου για να τον διαβεβαιώσω ξεκάθαρα κοιτώντας τον στα μάτια ότι τίποτε – απολύτως τίποτε – το γκρίζο δεν υπάρχει στην υπόθεση αυτή και θα με θυμηθεί όταν σύντομα ελπίζω αυτή η πλάνη τερματισθεί.

Το μόνο που ζητώ από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να προχωρήσει ταχύτατα η όλη διαδικασία.

Το χρωστάμε στους Θεσσαλονικείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: