www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Άννα Διαμαντοπούλου: Η κυβέρνηση τελειώνει, όταν τελειώσει το έργο της


«Η κυβέρνηση τελειώνει, όταν τελειώσει το έργο για το οποίο έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο χρονικό ορίζοντα του πολιτικού βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι μένει σταθερή σε όσα έχει πει και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρά πράγματα να υλοποιήσει.

Αρνήθηκε ακόμη να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σημειώοντας πως «δεν ωφελεί σε κάτι να σχολιάζει ο ένας υπουργός τον άλλο».

Επισήμανε παράλληλα ότι ο κ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε
ανασχηματισμό.

Ερωτηθείσα εάν τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν θα είναι δικής του επιλογής ή θα οριστούν από τις ηγεσίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η κ. Διαμαντοπούλου, απάντησε ότι «θα πρέπει να δεχθούμε ότι είναι πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος» και πρόσθεσε: «είναι σαφές πως θα συζητήσει και με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει όλες τις δυνατότητες και επιλογές».

Αντίθετα, σε συνέντευξή του χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά για τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, προεξοφλώντας ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2012.

Αναφορικά με την επερχόμενη εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία, χαρακτήρισε φίλο του τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ζήτησε να κατοχυρωθεί ένα πλαίσιο αρχών που θα διασφαλίζει τη μελλοντική ενότητα του κόμματος, αλλά και που θα αποκαταστήσει τα ελλείμματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: