www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Με θέμα το διαδίκτυο άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών


Οι ωφέλειες και οι κίνδυνοι από τη χρήση και τη διάδοση του διαδικτύου ήταν το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να εξεταστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου κατά τη σημερινή πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Η αυλαία των Εξετάσεων άνοιξε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας η διαδικασία κύλησε ομαλά. Με μήνυμά της προς τους μαθητές, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους εισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τονίζοντας ωστόσο ότι δεν κρίνεται η ζωή τους από μια στιγμή.

«Η νέα πορεία που ξεκινάτε», επισημαίνει η υπουργός, «θα είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους. Θα ήθελα, για ακόμα μια χρονιά, να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που στηρίζουν τα παιδιά σε αυτή την προσπάθειά τους, καθώς και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους
του υπουργείου, που εργάζονται για την καλή οργάνωση των εξετάσεων».

Την Ευαγγελική Σχολή στη Νέα Σμύρνη επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Β. Κουλαϊδής, όπου και ευχήθηκε στους εξεταζόμενους καλή επιτυχία.


Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, για τους 92.259 υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων, θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β'), 1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β'), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α') και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α').

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα φθάσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012 τους 74.440.

Δεν υπάρχουν σχόλια: