www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πανελλαδικές χωρίς απεργίες

Την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν σε απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις διεμήνυσαν οι εκπαιδευτικοί.Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Μαΐου αλλά η ΟΛΜΕ ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μόνο αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία.


«Δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δε θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δε θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημ. Πεπές. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) επανέλαβαν ότι προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου,
προσανατολίζονται σε απεργία κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ απάντησαν σε ένα προς ένα στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, δάσκαλοι και καθηγητές, τόνισαν ότι ανησυχούν γιατί με τους λιγότερους διορισμούς δεν θα λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία το Σεπτέμβριο. Όσο για την διετή δοκιμαστική θητεία των εκπαιδευτικών τη χαρακτήρισαν «στρατιωτική θητεία», ενώ αντιδρούν και ως προς την τοποθέτηση του «μέντορα-αξιολογητή» των εκπαιδευτικών, για να προσληφθούν μόνιμα.

Αργά το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: