www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πλήρης αποτυχία η ανθελληνική διαμαρτυρία στο Ντίσελντορφ

Σε αποτυχία οδηγήθηκε τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εθνικού - Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD), της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, έξω από το γενικό προξενείο της Ελλάδας, στο Ντίσελντορφ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, μόλις δέκα άτομα, μέλη του NPD, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί και για περίπου μία ώρα, στο απέναντι πεζοδρόμιο του Προξενείου, χωρίς να προκαλούν.

Τα μέλη του Εθνικού - Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν κατά της παροχής βοήθεια προς την Ελλάδα, με σύνθημα
«Γερμανικό χρήμα μόνο για γερμανικά συμφέροντα - καμιά οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, πάνω από 100 μέλη του κόμματος του SPD και των Πρασίνων, συγκεντρώθηκαν έξω από το ελληνικό προξενείο, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Είμαστε όλοι Έλληνες» και «Σταματήστε το NPD». Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας για την περιφρούρηση της έννομης τάξης.

Στην αντισυγκέντρωση παραβρέθηκε και η βουλευτής του Κόμματος της «Αριστεράς», Σεβίμ Ντάγκντελεν, η οποία επέδωσε στο γενικό προξενείο της Ελλάδας ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η διαδήλωση που διοργάνωσε το NPD, ήταν καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας εν όψει των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία, στις 5 Μαΐου.

Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής επισημαίνει επίσης, ότι για την κρίση δεν είναι υπεύθυνοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά κυρίως οι γερμανικές τράπεζες.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: