www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μητσοτάκης: "Πρώτα η σωτηρία της χώρας κι ας καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα"

Έκκληση ενότητας απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να στηρίξει τα όποια μέτρα κριθεί απαραίτητο να ληφθούν για να βγει η χώρα από τη δημοσιονομική κρίση.

«Το θέμα είναι να σωθεί η Ελλάδα όχι το πολιτικό σύστημα. Το θέμα είναι να μην υποφέρει ο ελληνικός λαός» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να φερθεί σαν υπεύθυνο κόμμα και να στηρίξει τα όποια μέτρα χρειαστεί να ληφθούν. Πρόσθεσε δε ότι δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα αν τα μέτρα είναι καλά ή κακά αλλά αν υπάρχει άλλος δρόμος.


«Όλοι πλέουμε στο ίδιο καράβι. Πρέπει να υπάρχει αίσθηση εθνικής ενότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης», είπε και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να φερθεί σαν υπεύθυνο κόμμα και
να στηρίξει τα μέτρα, ακόμη και να ψηφίσει στη Βουλή. «Το ίδιο περιμένω και από τον κ. Καρατζαφέρη. Όχι όμως από την Αριστερά και ιδιαίτερα από την κα. Παπαρήγα».

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την κρίση, επεσήμανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως φροντίδα της πολιτείας πρέπει να είναι όσοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. «Οι υπόλοιποι πρέπει να δεχτούμε θυσίες ανάλογα με την οικονομική μας δυνατότητα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κρίνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δε μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα. Ζήτησε δε την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και δεν απέφυγε τις αιχμές κατά των αρμόδιων υπουργών της ΝΔ.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής του πολιτικού σκηνικού λόγω κρίσης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: