www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Aegean: Είσοδος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Aegean Power

Την είσοδο της Aegean Power στον όμιλό της ανακοίνωσε η Aegean, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το στρατηγικό όχημα του ομίλου για τη δυναμική του είσοδο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.


Η Aegean Power φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, στόχος της είναι η δυναμική διεύρυνση του πελατολογίου της όχι μόνο σε εμπορικούς αλλά και σε οικιακούς καταναλωτές, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η είσοδός της στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία απέκτησε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άδεια παραγωγής μέσω αιχμιακής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 150 MWe, στην κατασκευή της οποίας θα προχωρήσει στο προσεχές μέλλον, στην υπό ίδρυση Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου Αγίων Θεοδώρων, στην Κόρινθο.

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός, με την επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟΝ», θα αποτελείται από τρεις
αεριοστροβιλικές μονάδες General Electric ισχύος 50 MWe. Για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ο σταθμός θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλές και ταυτόχρονα πιο οικονομικό και αποδοτικό από τα συμβατικά καύσιμα.

«Με την είσοδο της Aegean Power στον Όμιλό μας, ενισχύουμε σημαντικά τη θέση μας στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαστε βέβαιοι ότι η Aegean Power θα εμπλουτίσει σημαντικά το ‘καλάθι’ των ενεργειακών προϊόντων, που προσφέρεται καθημερινά από τον Όμιλό μας στον Έλληνα καταναλωτή», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Aegean, κ. Δημήτρης Μελισσανίδης.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: