www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

«Ζούγκλα» και στου Ρέντη στον τελικό του βόλεϊ που αναβλήθηκε

Αναβλήθηκε η διεξαγωγή του (προγραμματισμένου για τις 8 χθες το βράδυ) τελικού πρωταθλήματος στο βόλεϊ ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, εξαιτίας επεισοδίων στο κλειστό του Ρέντη. Η αστυνομία δεν εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς υπήρχε (μεταξύ άλλων) κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών και ένα τέταρτο πριν τις 9 αποφασίστηκε η αναβολή του ματς. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη (13 Μαΐου) στις 19:00.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη από νωρίς και γύρω στις 19:30, αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού
απώθησαν ...τρεις αστυνομικούς που υπήρχαν στο κλειστό και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που θα έπρεπε να βρίσκονται στο κλειστό του Ρέντη είχαν εγκλωβιστεί για αρκετή ώρα στα σοβαρά επεισόδια του Καραϊσκάκη.


Λίγο αργότερα κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις και έγινε χρήση δακρυγόνων έξω από το γήπεδο, ενώ οπαδοί του Ολυμπιακού έβαλαν φωτιά σε αίθουσα με ρούχα και μπάλες, δίπλα από τις κερκίδες και έσπευσε η πυροσβεστική για την κατάσβεση της.

Στις κερκίδες η πληρότητα ήταν ...150%, καθώς είχαν μπει πολλοί οπαδοί χωρίς εισιτήρια και το χειρότερο απ' όλα, πέρασαν χωρίς σωματικό έλεγχο μ' ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αντικείμενα που κουβαλούσαν πάνω τους.

Οι δυο ομάδες και οι διαιτητές αποχώρησαν για τα αποδυτήρια λίγο πριν τις οχτώ, με τους διαιτητές να δηλώνουν ότι αν δεν έχουν την έγκριση της αστυνομίας δεν πρόκειται να αρχίσει ο αγώνας.

Τελικώς λίγο πριν τις 9 ανακοινώθηκε πως ο τελικός αναβάλλεται. "Το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω ελλιπούς αστυνομικής δύναμης" δήλωσε ο πρώτος διαιτητής, Γιώργος Καραμπέτσος. Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν ότι ανέβαλλαν το παιχνίδι επειδή πέρασε το ημίωρο που προβλέπεται από τον κανονισμό και δεν επέτρεπαν οι συνθήκες την ομαλή διεξαγωγή του.

Να σημειωθεί ότι καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς το φουαγιέ του κλειστού "Μελίνα Μερκούρη" , ο ιματισμός των ομάδων του Ολυμπιακού, ενώ οπαδοί των "ερυθρολεύκων" έσπασαν πόρτες, παράθυρα, τραπέζια.

Με νίκη ο Ολυμπιακός θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός, οι δυο “αιώνιοι” θα οδηγηθούν και σε πέμπτο τελικό στη Γλυφάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: