www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Τελεσίγραφο 5 ημερών στους φοροφυγάδες!

Πέντε ημέρες προθεσμία δίνει το υπουργείο Oικονομικών σε εκατοντάδες επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν για να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις και να αποφύγουν, έστω και στο παρά 5, τα τσουχτερά πρόστιμα και το λουκέτο.


Τα αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ που εισπράχτηκαν το Απρίλιο λόγω της συλλογής αποδείξεων, φαίνεται ότι άνοιξαν την όρεξη στο υπουργείο Oικονομικών που ξεκινάει ανελέητο κυνηγητό κατά της φοροδιαφυγής. Η εφορία βάζει στο στόχαστρο νυχτερινά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, ακόμα και απλούς μισθωτούς και δίνει τελεσίγραφο 5 ημερών για εξηγήσεις σε σειρά φοροφυγάδων που απειλούνται ευθέως με πρόστιμα και τα λουκέτα.

Το ειδοποιητήριο του υπουργείου Οικονομικών, που παρουσιάζει το Capital.gr (στο τέλος του κειμένου), θα σταλεί σε πολλές δεκάδες φοροφυγάδες που εντόπισαν τα κομπιούτερ του υπουργείου Οικονομικών μετά από διασταυρώσεις εισοδημάτων και περιουσίας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο εάν οι επιχειρηματίες δεν δώσουν εξηγήσεις μέσα σε πέντε ημέρες για την μη έκδοση παραστατικών θα μπαίνει λουκέτο στις επιχειρήσεις για πολλούς μήνες.

To υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει σε σημαντικά έσοδα από τα τσουχτερά πρόστιμα αφού ακόμα
και για μια απόδειξη που δεν κόπηκε, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει ακόμα τα 1.200 ευρώ. Εάν η παράβαση επαναληφθεί, εκτός από τα νέα πρόστιμα θα μπαίνει λουκέτο στην επιχείρηση έως και έξι μήνες και με την επιγραφή "κλειστό λόγω φοροδιαφυγής".

Στις πρώτες θέσεις της λίστας του υπουργείου Οικονομικών φιγουράρουν:

* Δεκάδες επιχειρήσεις που δεν εξέδωσαν παραστατικά ή αποκρύπτουν περιουσία

* Οι γνωστοί γιατροί του Κολωνακίου που δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας

* Μισθωτοί που εργάζονται σε δυο δουλειές και δηλώνουν τα εισοδήματα από την μία

* Εφοπλιστές με κρυμμένη περιουσία που ζήτησαν να πάρουν και επίδομα αλληλεγγύης

* Αλλά και 60 κέντρα διασκέδασης σε όλη την χώρα που δεν κόβουν εισιτήρια και αποδείξεις.

Στο δόκανο βάζει η εφορία και τους ιδιοκτήτες με βίλες και ακίνητα μεγάλης αξίας, που κρύβονται πίσω από 1.251 offshore εταιρείες που πέρυσι υπέβαλαν δήλωση και πλήρωσαν φόρο 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Έρχεται η Φορολογική Αστυνομία

Σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος με 100 ειδικά εκπαιδευμένους οικονομολόγους εφοριακούς και χάκερς μπαίνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Εξοπλισμένοι με ασύρματους υπολογιστές και με άδεια να ανοίγουν ακόμα και τραπεζικούς λογαριασμούς οι... επίλεκτοι του οικονομικού εγκλήματος θα βάζουν στο στόχαστρο το λαθρεμπόριο, το παράνομο στοίχημα και επίορκους υπαλλήλους που εμπλέκονται σε κυκλώματα διαφοράς στο δημόσιο.

Οι επίλεκτοι του οικονομικού εγκλήματος θα είναι οικονομολόγοι, λογιστές, πρώην εφοριακοί ακόμα και χάκερς ειδικευμένοι στην ανίχνευση του οικονομικού εγκλήματος. Οι 100 Ράμπο, θα ανήκουν στην ελληνική αστυνομία και θα λάβουν το βαθμό του υπαστυνόμου. Εξοπλισμένοι με τα ποιο σύγχρονα ασύρματα και ηλεκτρονικά μέσα και με όλα τα αρχεία της εφορίας στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή θα χτυπούν και θα παγιδεύουν:

* Όσους δεν κόβουν αποδείξει βάζοντας ακόμα και λουκέτο αν συνεχίζουν

* Εργοδότες που συντηρούν αδήλωτη εργασίας κρύβουν ΦΠΑ

* Ζάμπλουτους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας

* Συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται με μαύρα και έχουν τζιπ και πολλά ακίνητα

* Και όσους κρύβουν από την εφορία περιουσιακά στοιχεία ή εισοδήματα δεύτερη η τρίτη δουλειά.

Στο στόχαστρο της φορολογικής αστυνομίας θα μπει το παράνομο στοίχημα, το ηλεκτρονικό παραεμπόριο εμπόριο αλλά και τα διάφορα κυκλώματα που λυμαίνονται τις προμήθειες στο δημόσιο.
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: