www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

΄Ενοχη για πειρατεία μουσικής στο Διαδίκτυο η LimeWire!

΄Eνοχοι για συνέργεια στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων κρίθηκαν από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο οι ιδρυτές της δημοφιλούς υπηρεσίας LimeWire, έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν εναντίον τους 13 μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών NPD, οι χρήστες του LimeWire αντιστοιχούν στο 58% των ανθρώπων που δήλωσαν ότι κατέβασαν μουσική στη διάρκεια του 2009. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, το λογισμικό
του LimeWire έχει "κατεβαστεί" 340.000 φορές από το δικτυακό τόπο Download.com του CNet.

Η αγωγή κατά της εταιρείας Lime Wire είχε κατατεθεί το 2006 από τις δισκογραφικές εταιρείες Arista, Atlantic, BMG Music, Capital, Electra, Interscope, LaFace, Motown, Priority, Sony BMG, UMG, Virgin και Warner Brothers.

To ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι η Lime Wire και ο ιδρυτής της Μαρκ Γκόρντον επίτηδες διευκόλυναν τους χρήστες στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων.

«Οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η Lime Wire βελτιστοποίησε το LimeWire ώστε να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν ψηφιακές ηχογραφήσεις, των οποίων η πλειονότητα καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα, και ότι η Lime Wire βοήθησε τους χρήστες να διαπράξουν την παραβίαση» αναφέρει η απόφαση των 59 σελίδων.

Η ποινή κατά της Lime Wire και του ιδρυτή της θα καθοριστεί σε επόμενη φάση της δίκης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: