www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Νέες κυλιόμενες απεργίες στη British Airways

Προσπάθεια να εξυπηρετήσει το 70% τον επιβατών της θα καταβάλει η British Airways (BA), κατά τις πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες που έχει εξαγγείλει το προσωπικό καμπίνας από τις 18 Μαΐου.


Το πρώτο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 22 Μαΐου. Τρεις ακόμα κυλιόμενες πενθήμερες απεργίες έχουν προγραμματιστεί έως τις 9 Ιουνίου. Η αιτία για
τις κινητοποιήσεις -που ξεκίνησαν με μία επταήμερη απεργία τον Μάρτιο- είναι η πρόθεση της διεύθυνσης της BA να μειώσει το προσωπικό καμπίνας.

Όλες οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Σίτι του Λονδίνου θα γίνουν κανονικά κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος των κινητοποιήσεων.

Η αεροπορική εταιρεία εκφράζει την ελπίδα ότι από το Χίθροου θα πραγματοποιηθεί πάνω από το 60% των πτήσεων μεγάλης διάρκειας και πάνω από το 50% των πτήσεων μέσης διάρκειας, μετά το πρώτο απεργιακό κύμα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κατά την περίοδο εκείνη θα δανειστεί οκτώ αεροπλάνα με τους πιλότους και το προσωπικό τους από πέντε αεροπορικές εταιρείες. Επίσης, έχει συμφωνήσει με ακόμα 50 εταιρείες για την εκτέλεση των δρομολογίων της ,που θα ακυρώνονται.

Ο γενικός διευθυντής της BA Γουίλι Γουόλς ελπίζει «πολλά μέλη του προσωπικού καμπίνας να αγνοήσουν την έκκληση για αυτή την παράλογη απεργία», που οργανώνει το συνδικάτο Unite και επισημαίνει ότι η διεύθυνση «είναι διαθέσιμη νύχτα και μέρα» για να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: