www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στο Σύνταγμα και τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κορυφώθηκαν το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 11 γυμνάσια, 10 λύκεια, πέντε ιδιωτικά λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών από τους Special Olympics και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.

Πριν την παρέλαση, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ νωρίς το πρωί έγινε δοξολογία στον Αγιο Διονύσιο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Για την ανάγκη ενότητας και εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού, έκαναν λόγο η υπουργός
Παιδείας αλλά και βουλευτές που παρέστησαν στην παρέλαση.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε ότι η Ελλάδα, πρέπει να έχει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. Προϋπόθεση όμως γι΄αυτο, υπογράμμισε, είναι να προτάξουμε το
συλλογικό του ατομικού συμφέροντος, το εθνικό του κομματικού.

Σε όλα τα επίπεδα να επιτευχθεί δημοκρατική συνεννόηση. Κυρίως αυτό πρέπει να συμβεί στην Παιδεία. Εμείς προχωρούμε στο νέο Λύκειο, στο νέο σχολείο στο νέο Πανεπιστήμιο, για να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά μας, συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Σε ερώτηση πως σχολιάζει το δίλημμα περί εκλογών, η κ. Διαμαντοπούλου δεν θέλησε να απαντήσει, λέγοντας ότι πρέπει να παραμείνουμε στο μήνυμα της επετείου του ΄40.

Σε δήλωσή της, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Ελίζα Βοζενμπεργκ, εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολλά με σοβαρότητα και ευθύνη.

Εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ, ο Αδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως η χρονιά που έρχεται είναι κρίσιμη και δύσκολη, αλλά όπως είπε, ο ελληνικός λαός ενωμένος θα τα καταφέρει.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης υπογράμμισε πως οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από το '40, όταν ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος με πνεύμα αυτοθυσίας. Και σήμερα είναι εν κινδύνω η χώρα και οφείλουμε να αντλήσουμε από τα διδάγματα εκείνης της εποχής, πρόσθεσε.

«Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμα του για την 28η Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι οι σημερινοί 18άρηδες «ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους» και «καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη»

Τις αναπόφευκτες συγκρίσεις του «χθες», του «ηχηρού όχι» της χώρας μας στην υποταγή στις δυνάμεις του Άξονα που οδήγησαν στον πόλεμο, με το «σήμερα» που η πατρίδα μας δίνει και πάλι μια «δύσκολη μάχη», επισημαίνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
 
Και αυτή την μάχη έχουμε «ήδη αρχίσει να την κερδίζουμε, με κόπο, θυσίες και μεγάλες δυσκολίες» υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός και εκφράζει την βεβαιότητά του ότι «όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, θα τα καταφέρουμε».


Η Ιστορία μας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να κατακτούμε δύσκολους στόχους. Με σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και σήμερα, υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: