www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Καθησυχαστικός ο πρωθυπουργός για την πορεία της οικονομίας

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός της πορείας υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας μερίδα των ΜΜΕ ότι επιδίδεται σε τρομολαγνεία. «Η Ελλάδα είναι ασφαλής», τόνισε, σπεύδοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες για παγκοσμιοποίηση της κρίσης χρέους.

Αναφορικά με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν "μικρές και φυσιολογικές" αποκλίσεις, τις οποίες οι κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει. "Είμαστε και θα είμαστε τελικά συνεπείς στις δεσμεύσεις μας", τόνισε.


Έστειλε έμμεσο μήνυμα σε όσους θα επιθυμούσαν να μην εφαρμοστεί μέρος όσων προβλέπονται στο μνημόνιο. "Είναι συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που έχουμε αναλάβει και αποτελούν προφανώς
απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, όσον αφορά στα επώδυνα για τους πολίτες μέτρα, αναφέροντας πως "εξάλλου τα περισσότερα από αυτά είναι πλέον πίσω μας".

Με έναυσμα τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές οι φήμες γύρω από την τύχη της ουγγρικής οικονομίας, ο Γ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την επιλογή ένταξης της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, υποστηρίζοντας ότι η Ε.Ε. και άλλες οικονομίες έχουν συνδέσει ακόμη και τις τύχες τους με την Ελλάδα. "Χωρίς τον μηχανισμό, θα ήμασταν σήμερα ακόμη έρμαιο φημών και δηλώσεων", πρόσθεσε.

Για τις εξεταστικές επιτροπές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη διαδικασία κάθαρσης του πολίτικού συστήματος, η οποία όπως είπε συνδέεται με τις εξεταστικές επιτροπές. Τόνισε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας επιχείρησης "ανθρωποφαγίας, και εύκολου κουτσομπολιού" και τη σοβαρή αντιμετώπιση των θεμάτων που ταλάνισαν τον Ελληνικό λαό, την Ελληνική κοινωνία και τη δημόσια ζωή.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: