www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Νέα πυρά Ντόρας κατά του Αντώνη Σαμαρά

Και νέα πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την κριτική που του άσκησε ότι ωθεί τη ΝΔ σε συρρίκνωση με τον κίνδυνο να την μετατρέψει «σε απόκομμα τύπου ΠΟΛ.ΑΝ». Σε συνέντευξη της στην γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάϊτουνγκ» υπεραμύνεται της επιλογής της να ψηφίσει υπέρ των μέτρων και του χρεώνει «λογική πολιτικού οπορτουνισμού».

"Δεν ψήφισα υπέρ της κυβέρνησης, αλλά υπέρ της Ελλάδας" δήλωσε. "Αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Αυτό το πακέτο μέτρων ήταν ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε".


Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι μέρες πριν την ψηφοφορία η Ντόρα Μπακογιάννη ήρθε σε επαφή με πολλούς Ευρωπαίους ομολόγους της, από την περίοδο που ήταν και η ίδια υπουργός Εξωτερικών. "Ήξερα ότι η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα δεν ήταν θετική" δήλωσε

εκείνη. "Ήξερα πόσο δύσκολα κάποιοι Βουλευτές στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα υπερψήφιζαν το πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Κατέστη λοιπόν σαφές, ότι αυτό το πακέτο πρέπει να στηριχθεί και από το δικό μου κόμμα. Δυστυχώς δεν κατάφερα να πείσω.".

Σχολιάζοντας την στάση Σαμαρά να καταψηφίσει την συμφωνία η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι "αυτό σίγουρα θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία". "Αυτή είναι λογική πολιτικού οπορτουνισμού. Αυτή είναι η παλιά Ελλάδα. Κανείς δε λέει το αυτονόητο, παίζονται απλώς παιχνίδια τακτικής", πρόσθεσε.

Επικριτικός με τον Α. Σαμαρά είναι και ο δημοσιογράφος Michael Martens. "Το κόμμα που θεωρεί εαυτόν συντηρητικό, η Νέα Δημοκρατία, που από το 2004 ως το 2009 κυβερνούσε τη χώρα με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και επιτάχυνε σημαντικά την κατάρρευση της με πρωτοφανή -ακόμη και για τα Ελληνικά δεδομένα- κακοδιαχείριση και διαφθορά, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής της, αρνήθηκε να στηρίξει τα μέτρα λιτότητας" γράφει. "Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής, που έχει αποσυρθεί πλήρως από τα κοινά, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στο Κοινοβούλιο, κάθισε στην τελευταία σειρά και καταψήφισε."

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε και την αυτοκριτική της αν και εκ των υστέρων. "Και εγώ, πολλές φορές, λόγω αυτής της πολιτικής, δεν είπα τα πράγματα με το όνομά τους, πράγματα που θα έπρεπε να έχω πει" τόνισε. Εξέφρασε την αμφιβολία της κατά πόσο το κυβερνών κόμμα πιστεύει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. "Ο κ.Παπανδρέου ίσως να έχει πεισθεί, εν το μεταξύ, για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν χαράσσει μόνος του πολιτική" δήλωσε. "Χρειάζεται ανθρώπους γύρω του που πραγματικά πιστεύουν σ΄αυτή την πολιτική".
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: