www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

«Θα αγωνιστώ για την αθωότητά μου» λέει ο Τ. Μαντέλης

Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών παρουσιάστηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης ζητώντας να μην επικυρωθεί η διάταξη του περιορισμού για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί.

Μάλιστα αιτιολόγησε το αίτημά του λέγοντας: "Είπα την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή".


Κατά την έξοδό του από το δικαστικό συμβούλιο ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι είναι αποφασισμένος να μείνει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για την αθωότητά του.

"Διέκοψα την εργασία μου στο Αζερμπαϊτζάν για να μείνω εδώ και να δικαιωθώ" υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Μεταξύ των όσων επικαλέστηκε ο Τάσος Μαντέλης στο αρμόδιο συμβούλιο ήταν ότι τα δύο εμβάσματα που κατέληξαν στον ελβετικής τράπεζας λογαριασμό του κουμπάρου του με την

επωνυμία "Α.ROCCOS" σε κάθε περίπτωση " θα πρέπει να ήταν εκλογική χορηγία".

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο έμβασμα ύψους 200 χιλιάδων γερμανικών μάρκων που κατατέθηκε το 1998, όταν ο κ. Μαντέλης ήταν ήδη υπουργός, έχει υποστηρίξει ο ίδιος ότι αποτελεί εκλογική χορηγία της Siemens, ενώ για το δεύτερο με το ποσό των 225 χιλιάδων γερμανικών μάρκων (το 2000), ο καταθέτης το ποσού παραμένει άγνωστος όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός.

"Ο εντολέας μου δεν ήρθε εδώ για να κατηγορήσει κανέναν. Αντικρούσαμε την πρόταση του εισαγγελέα για επικύρωση της διάταξης με πραγματικά νομικά επιχειρήματα" δήλωσε από την πλευρά του ο συνήγορός του κ. Ηρειώτης.

Αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: