www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

«Δεν είχα αρμοδιότητα για το Βατοπέδι» δηλώνει τώρα ο Βουλγαράκης

Αναρμόδιος για την υπόθεση του Βατοπεδίου δηλώνει ο Γιώργος Βουλγαράκης απαντώντας με δημόσια δήλωση στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ να παραπεμφθεί σε προκαταρκτική για το Βατοπέδι. Είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού μετά την δήλωση «άδειασμα» του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει ότι δεν θα απολογηθεί για «συμπεριφορές τύπου Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη και Παυλίδη».


Αν και καταφέρεται κυρίως κατά του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός άφησε έμμεσες αιχμές και για την περιθωριοποίηση που είχε και από τη ΝΔ. "Αποδεικνύει τελικά με τη στάση του αυτή το ΠΑΣΟΚ, ότι η Εξεταστική Επιτροπή ήταν μια εντελώς τυπική τελετή επικύρωσης των όσων ούτως η άλλως είχαν προαποφασισθεί στα κομματικά τους γραφεία, που υπακούει στη λογική του αξιώματος 'Δώστε αίμα στην αρένα να ηρεμήσει ο λαός'".

Ο Γ. Βουλγαράκης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι "είναι το μόνο κόμμα, που ζήτησε με το πόρισμα του την περαιτέρω διερεύνηση ποινικών ευθυνών ( ; ) και του ίδιου για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, ενώ "σε ολόκληρη τη δικαστική διερεύνηση δεν υπάρχει πουθενά και δεν αναφέρθηκε από κανένα το όνομα του."

"Απέδειξαν με τον τρόπο αυτό ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου πως:

-Δεν είχα και δεν θα μπορούσα να έχω καμία απολύτως αρμοδιότητα ως υπουργός με την υπόθεση

του Βατοπεδίου.

-Δεν υπέγραψα κανένα απολύτως έγγραφo, υπουργική απόφαση, νόμο άλλη διοικητική πράξη που να σχετίζεται με την υπόθεση.

-Δεν παρενέβην καθόλου στο χαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό της περιοχής από πλευράς του Υπ. Πολιτισμού. Απέδειξα με απόφαση του κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου υπογεγραμμένη από τον κ. Γερουλάνο, ότι η περιοχή δεν είναι καν κηρυγμένος Αρχαιολογικός χώρος".

Απαντώντας εμμέσως και στα περί πλουτισμού του υποστήριξε ότι: "Κατέθεσα το πόρισμα ελέγχο, των ελεγκτών της Τραπέζης Ελλάδας που φαίνεται ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο οι δικοί μου, όσο και της οικογένειας μου, είναι πεντακάθαροι. Κατέθεσα το Πόθεν Εσχες των τελευταίων ετών - ελεγμένο από Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές. Απέδειξα με έγγραφα ότι δεν είχα ποτέ off shore εταιρεία. Είναι δηλαδή το πιο αισχρό παράδειγμα κυνισμού: Αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τις κομματικές τους επιδιώξεις, τότε το πρόβλημα το έχει η αλήθεια! Λυπάμαι πραγματικά."
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: