www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Συμπληρωματικό υπόμνημα της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στη Χάγη

Συμπληρωματικό υπόμνημα για την υπόθεση της προσφυγής κατά της Ελλάδας υπέβαλε η ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ΔΠΔ , όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.


Υπενθυμίζεται πως η ΠΓΔΜ κατέθεσε στις 13 Νοεμβρίου 2008 προσφυγή κατά της Ελλάδας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη παραβίαση εκ μέρους της Ελλάδας του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, λόγω της υποτιθέμενης αντίρρησης (objection) της Ελλάδας στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο

Κορυφής της Συμμαχίας, τον Απρίλιο του 2008.

Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι πρόκειται περί ομόφωνης απόφασης των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που ελήφθη στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, και ως εκ τούτου δεν υπήρξε καμία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που όρισε τον περασμένο Μάρτιο το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η ΠΓΔΜ είχε προθεσμία μέχρι τις 9 Ιουνίου να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα (Reply), ενώ η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με τη σειρά της (Rejoinder) μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2010.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των υπομνημάτων από τις δύο χώρες, το Δικαστήριο της Χάγης θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Στη δεύτερη φάση της εξέτασης της προσφυγής της ΠΓΔΜ, οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους προφορικά ενώπιον του Δικαστηρίου.

Όπως προβλέπεται από τους Κανόνες Διαδικασίας του Δικαστηρίου, τα γραπτά υπομνήματα της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι την έναρξη της προφορικής διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: