www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Αντικαρκινική η φλούδα του μήλου

Είχε διαπιστωθεί στο παρελθόν ότι το μήλο αποτελεί ασπίδα απέναντι σε σοβαρές ασθένειες και ειδικά απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το αντικαρκινικό μυστικό του μήλου που δεν είναι άλλο από τη φλούδα του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και του μαστού.

΄Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, όσοι καθαρίζουν το μήλο και πετούν τη φλούδα ωφελούνται μεν από τα υπόλοιπα ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά του αλλά δεν έχουν κανένα απολύτως αντικαρκινικό κέρδος.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα στα οποία καρκινικά κύτταρα (μαστού και προστάτη) εκτέθηκαν σε ένα εκχύλισμα από τη φλούδα μήλου. Οπως διαπίστωσαν, η έκθεση στο εκχύλισμα καθυστερούσε την ανάπτυξη των κυττάρων και τελικά τα εξόντωνε σε χρονικό διάστημα μικρότερο

από άλλες ουσίες που έχουν ανάλογη δράση. Οπως φαίνεται, υπεύθυνη για όλα αυτά είναι μια πρωτεΐνη (marpin) που καταστέλλει τους καρκινικούς όγκους και βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα στη φλούδα του μήλου.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: