www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ένταση και αποχωρήσεις από το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Την αποχώρησή τους από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο γενικός γραμματέας, Ευ. Μπουζούλας (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ. Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση). Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου, ενόψει της συζήτησης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις την Πέμπτη.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι προέβησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του προέδρου Ι. Παναγόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουζούλας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι διαπραγματεύτηκε με τον ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του προεδρείου.

Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή τη διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τις κλαδικές συμβάσεις και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από
αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.

«Δεν φοράμε κομματικά παπούτσια, δεν ακούμε την κυβέρνηση, ακούμε μόνο τους εργαζόμενους», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Οι κ. Μπουζούλας και Γαβρίλης, που, πάντως, δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τα υπόλοιπα όργανα της Συνομοσπονδίας, ζήτησαν τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου, πρόταση που απέρριψε ο κ. Παναγόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι πρόσφατα εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απέδωσε τις αποχωρήσεις σε ενδοπαραταξιακά προβλήματα.

«Προκαλούν κρίση στην ΓΣΕΕ για να ξεπεράσουν την κρίση των κομματικών τους χώρων», είπε ο κ. Παναγόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: