www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΑΣ: Τα όπλα «δεν ταυτίζονται με τρομοκρατική δράση»

Τα όπλα που βρέθηκαν χθες και πέρασαν από εργαστηριακό έλεγχο «δεν ταυτίζονται με τρομοκρατική δράση», σύμφωνα με τη αστυνομία ενώ, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα ονόματα έξι συλληφθέντων, πέντε ανδρών και μίας γυναίκας.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, οι Κωνσταντίνος Σακκάς, 26 ετών και Αλέξανδρος Μητρούσιας, 23 ετών οι οποίοι φέρονται ότι μετέφεραν ποσότητα όπλων. Στη συνέχεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στον Πειραιά, τα Εξάρχεια, την Καλλιθέα και τη Σητεία Κρήτης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι Γιώργος Καραγιαννίδης, 30 ετών, Χρήστος Πολίτης, 31 ετών, Στυλιανή Αντωνίου, 26 ετών και Δημήτρης Μιχαήλ, 26 ετών.

Για δύο από τους έξι συλληφθέντες εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ ένας ακόμη είχε κληθεί από τον αρμόδιο ανακριτή για την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει το Μάιο του 2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επανέλαβε, στην απογευματινή ανακοίνωσή του, ότι τα όπλα τα οποία βρέθηκαν "δεν ταυτίζονται με προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια". Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα η οποία ανέφερε: "Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - βαλλιστικές εξετάσεις στα
όπλα που βρέθηκαν χθες σε περιοχές της Αθήνας προέκυψε ότι δεν ταυτίζονται με τρομοκρατική δράση".

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Οικονόμου "σε κατ’ οίκον έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγρινίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων, ένα περίστροφο Zastava , γεμιστήρες και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δεκαεπτά αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας, περούκες και κράνη. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 3-12-2010 στο Αγρίνιο. Το όχημα ήταν καλυμμένο με κουκούλα αυτοκίνητου η οποία μαζί με δυο κράνη είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29-11-2010 από έναν από τους συλληφθέντες".

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται, αυτή την ώρα, στον εισαγγελέα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο το απόγευμα, όταν έγινε γνωστή η ανακάλυψη οπλοστασίων στη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά, διοχετεύτηκαν "πληροφορίες" για "μεγάλο χτύπημα το οποίο σχεδιαζόταν με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου", χωρίς αυτές να έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί επίσημα από την αστυνομία. Μένει, έτσι, αδιευκρίνιστο το αν η αστυνομική επιχείρηση, δύο μόλις 24ωρα πριν την επέτειο, συνδέεται με αυτή ή είναι "τυχαία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: