www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Eurostat: «Η Ελλάδα δεν έχει εξηγήσει την απάτη με τα στατιστικά στοιχεία»

Τέσσερις μήνες μετά την απόφαση της Ε.Ε. για πακέτο στήριξης της Ελλάδας ύψους 110 δισ. ευρώ, η χώρα ακόμη δεν έχει αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες των κρυφών χρηματοοικονομικών συναλλαγών που πραγματοποίησε προκειμένου να αποκρύψει το χρέος της, λέει ο γενικός διευθυντής της στατιστικής υπηρεσίας της ένωσης, Eurostat.


Ο επικεφαλής της Eurostat με τον Όλι Ρεν

"Δεν έχουμε δει τα πραγματικά στοιχεία" δήλωσε ο Walter Radermacher σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στις 2 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την επίσκεψη στελεχών της ευρωπαϊκής
στατιστικής υπηρεσίας στην Αθήνα.

Όπως επίσης αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Radermacher διαβεβαιώνει για επίδειξη αυστηρότητας από τους αξιωματούχους της Eurostat, όταν οι τελευταίοι βρεθούν αυτό το μήνα στην Ελλάδα, προκειμένου να καταλήξουν σε εκτιμήσεις για τη συνολική αξία του χρέους που έχει από τις αδιαφανείς συμβάσεις.

«Πρόκειται για μια νέα εποχή» επισήμανε ο Radermacher, επισημαίνοντας επίσης ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές συναλλαγές, όπως αυτές που διευθετήθηκαν από τη Goldman Sachs, που βοήθησε την Ελλάδα να αποκρύψει το μέγεθος των χρεών της, που θα πρέπει να διαλευκανθούν.

«Αξίζει στους Έλληνες να τιμωρηθούν γι' αυτό που έκαναν» δηλώνει ο Ruairi Quinn, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.

Η Eurostat έχει ζητήσει τα ελληνικά στοιχεία από τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: