www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Επιστολή - πυροτέχνημα για κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού»

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. προτείνει με επιστολή- πυροτέχνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη στη σημερινή συγκυρία και στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να ξεφύγει από την οικονομική κρίση!


Στην τρισέλιδη επιστολή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και εκφράζει την έντονη ανησυχία του ότι «ακολουθούμε μια πορεία από τον κατήφορο στον γκρεμό». «Ο πολίτης και η χώρα απαιτούν μια σοβαρή και ικανή διακυβέρνηση και μια εξίσου υπεύθυνη αντιπολίτευση για να βγει η Ελλάδα από τα αδιέξοδά της» είναι το βασικό επιχείρημά του για την πρόταση περί συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων στην οποία επιχειρεί, εμμέσως πλην σαφώς, να «στρατολογήσει» τον κ. Παπούλια. Παράλληλα αναφέρει ότι το
κόμμα του θα στηρίξει «χωρίς κανένα αντάλλαγμα» αυτή την κυβερνητική σύμπραξη και προτείνει να έχει χρονικό ορίζοντα «έστω δύο ετών» και στόχο «τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και των εθνικών συμφερόντων». Πολιτικοί παράγοντες έκαναν χθες λόγο για «κίνηση εντυπωσιασμού» από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη, με την οποία επιχειρεί να φέρει σε δύσκολη θέση τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Ν.Δ.

Οι ίδιοι παράγοντες υπογράμμιζαν ότι η επιστολή- πυροτέχνημα εκπέμπει και αντιφατικά μηνύματα, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποστασιοποιείται από τη συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ, την οποία όμως είχε στηρίξει στη Βουλή, κάνοντας τώρα λόγο για «μνημόνια της υποτέλειας» από «τμηματάρχες της τρόικας». Με δεδομένο, εξάλλου, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αναρμόδιος να προωθήσει την πρότασή του, ο κ. Καραζαφέρης σημειώνει ότι η επιστολή αποστέλλεται στον ύπατο ρυθμιστή του πολιτεύματος «με την ελπίδα να εισακουσθεί από τους άμεσα ενδιαφερομένους...».
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: