www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ακάλυπτους αφήνει η Ν.Δ. τους υπουργούς Καραμανλή για τον ΟΣΕ

«Για διαχρονικές ευθύνες» σε σχέση με την ζημία που υπέστη ο ΟΣΕ, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, Κώστας Τζαβάρας.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν", δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας ότι η "Δικαιοσύνη πρέπει να βρει τρόπο να επανέλθει στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΣΕ που είχε συνάψει με την γερμανική εταιρεία από τις οποίες η ζημία του δημοσίου ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.".


Επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να εντείνει τις έρευνες όσον αφορά στο ζήτημα του προαστιακού και ζήτησε από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Σήφη Βαλυράκη να αποστείλει στους
αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς τα πρακτικά της επιτροπής που σχετίζονται με τον ΟΣΕ.

Από την πλευρά του, και το πρώην στέλεχος του ΟΣΕ και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, Εμ. Παναγιώτου, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική επέρριψε ευθύνες σε υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη ήταν πλήρως ενημερωμένος για το τι συνέβαινε στον Προαστιακό και υποστήριξε ότι "Έπρεπε να διακόψει τη σύμβαση όταν εκδόθηκε η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωνε το έργο από το ύψος του Ρέντη και πάνω".

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον πρώην υπουργό και για τα μνημόνια που υπέγραψε, εν είδει αντισταθμιστικών ωφελημάτων, με τους δήμους Αθηναίων και Αγίων Αναργύρων, που, σύμφωνα με τον ίδιο, ζημίωσαν περαιτέρω τον ΟΣΕ και το Δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο για αναποτελεσματική λειτουργία της επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ζήτησε την μετατροπή της σε ανεξάρτητη αρχή.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: