www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Λούκα Κατσέλη: Δεν μπορει να επαναληφθεί το κλείσιμο λιμανιών

Σεβαστό το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία αλλά δεν μπορούν να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα όπως το κλείσιμο των λιμανιών σε μια περίοδο που πρέπει να στηριχθούν ο τουρισμός και οι επενδύσεις δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα μετά την επιστροφή της από τη Σανγκάη.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν αναλυτικότερες ανακοινώσεις για το θέμα αργότερα και παρουσίασε τα βασικά αποτελέσματα της πενθήμερης επίσκεψής της στην Κίνα.


Βασικός στόχος της αποστολής ήταν η προσέλκυση κινέζικων επενδύσεων και για αυτό το λόγο μοιράστηκε σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου e - book στο οποίο αναλύονται διεξοδικά οι επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν στην Ελλάδα, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Περιλαμβάνει από επιχειρηματικά σχέδια τουρισμού υψηλού επιπέδου, νέων τεχνολογιών και διαχείρισης αποβλήτων έως συνεργασία στις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες, στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες (ΟΛΠ, ΟΛΘ,
ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΑΤΕ κλπ) αλλά και στα ΣΔΙΤ.

Το ταξίδι στη Σανγκάη έγινε επ' ευκαιρίας της "ημέρας για την Ελλάδα" στην έκθεση EXPO 2010 και όπως είπε η υπουργός, το ελληνικό περίπτερο είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Μέχρι σήμερα, η ημερήσια επισκεψιμότητα είναι 40.000 άτομα.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: