www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ξήλωμα παράνομων πινακίδων και από ιδιωτικούς χώρους

ΣΤΗΝ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και από τους ιδιωτικούς χώρους- οικόπεδα και ταράτσες- που βρίσκονται εκατέρωθεν των βασικών οδικών αξόνων, πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ύστερα από τη σχετική έγκριση που έλαβε από τις δικαστικές αρχές.


Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, κατά την τελετή παράδοσης στον νέο υφυπουργό Υποδομών Σπύρο Βούγια, το «πράσινο φως» για το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων από τους ιδιωτικούς χώρους έδωσε μόλις χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Πρόθεση του υπουργείου είναι το πρόγραμμα αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων να συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων, το έργο αυτό εντάχθηκε πλέον στο ΕΣΠΑ απ΄ όπου θα διατεθεί μεγάλο κονδύλι ώστε να επεκταθεί και στην
περιφέρεια.

Την περίοδο αυτή απομακρύνονται παράνομες πινακίδες από τον οδικό άξονα της μαραθώνιας διαδρομής, ενώ από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν αποξηλωθεί συνολικά 583 πινακίδες από τα ειδικά συνεργεία. Ειδικότερα, από τη Λεωφόρο Κηφισίας έχουν αποξηλωθεί 109, από τη Λεωφόρο Συγγρού 110, από τη Μεσογείων 108, από την Κατεχάκη 192, από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου 54 και από τη Λεωφόρο Σχιστού 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια: