www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Επίθεση Μπακογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά

Η πρώην υπουργός κατηγόρησε την ηγεσία της Ν.Δ για συρρίκνωση της παράταξης και κατακερματισμό των δυνάμεών της, ενώ αναφερόμενη στο θέμα του μνημονίου είπε ότι αυτό ήταν μια αναγκαστική απόφαση και έκανε λόγο για «πλασματικό και λαϊκίστικο ερώτημα». «Ψεύδεται και λαϊκίζει, όποιος λέει ότι μπορεί η χώρα να τα καταφέρει χωρίς να κάνει οικονομίες» επισήμανε.


Ερωτηθείσα η κυρία Μπακογιάννη για τις επόμενες κινήσεις της και την ίδρυση κόμματος, σημείωσε ότι «ο τόπος χρειάζεται διαφορετικές παρουσίες, πιο ρεαλιστικές».

Σχετικά με τη στήριξη σε πρόσωπα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε πως «η λογική του χρίσματος είναι ξεπερασμένη» και επέκρινε τις πολιτικές ηγεσίες, που μπήκαν στη διαδικασία «δίνω χρίσμα, το παίρνω πίσω, το ξαναδίνω..».

«Οι πολίτες έχουν το μυαλό και την ωριμότητα να επιλέξουν, χωρίς καθοδήγηση, τον καλύτερο υποψήφιο για την περιοχή τους», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «τα κόμματα θα πρέπει να βρουν το
θάρρος να παραδεχτούν, κάποια στιγμή, ότι αυτή η λογική του χρίσματος έχει πεθάνει».

Σχετικά με το αν το μνημόνιο βρίσκεται στο επίκεντρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «πλασματικό και λαϊκίστικο ερώτημα», αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ και σημείωσε πως «κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: