www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Διώξεις στους έξι για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»


Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα) άσκησε ο εφέτης-ανακριτής σε βάρος των έξι συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, φαίνεται να προκύπτει διασύνδεση των έξι, με τους άλλους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά.

Ήδη η δικογραφία για Νέα Σμύρνη και Πειραιά, υπόθεση για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη για άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, έχει διαβιβαστεί από την Ευελπίδων στους Εφέτες που ασχολούνται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σήμερα, μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής απαγγέλθηκε στην Όλγα Οικονομίδου, κατηγορία που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί
αποτύπωμά της σε σπίτι από την παλαιότερη υπόθεση.

Σήμερα απολογήθηκαν τυπικά, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία, για τη δικογραφία των 14 παγιδευμένων πακέτων, οι μέχρι πρότινος καταζητούμενοι στην υπόθεση Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος. Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθεί αύριο και αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση, ο Χρήστος Τσάκαλος ενώ και οι έξι θα απολογηθούν αύριο για την υπόθεση του Βόλου. Κατηγορία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Πολύδωρος.
Πάντως, συγγενείς και δικηγόροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για παράνομη βία που ασκήθηκε σε βάρος τους από την αστυνομία.

Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα από Βόλο - Καλλιθέα


Την ίδια ώρα, από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στα όπλα που είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν, τη Δευτέρα το πρωί στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου στη Νέα Ιωνία Βόλου, προέκυψε ότι αυτά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εργαστηριακές - βαλλιστικές εξετάσεις συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν χρησιμοποιηθεί σε τυχόν άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Από την έρευνα που συνεχίζεται στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βάρους 600 γραμμαρίων, δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες περιγράφονται ο τρόπος, τα μέσα, οι ακολουθούμενες πρακτικές, καθώς και στόχοι που αφορούν στη διάπραξη ληστειών, επτά πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητων, τέσσερις ασύρματες κρυφές μικροκάμερες, ζελατίνες με το υδατογράφημα των Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, μηχάνημα πλαστικοποίησης και χρηματικό ποσό.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα το απόγευμα διενεργείται έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην Καλλιθέα και επί της οδού Σαπφούς 182. Στο διαμέρισμα αυτό, που είχε ενοικιασθεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, 35 σακβουαγιάζ διαφόρων μεγεθών, αρκετά εκ των οποίων περιείχαν είδη ενδυμασίας και διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα πιστόλι replica, πέντε μικροκάμερες, κινητά τηλέφωνα και μηχάνημα πλαστικοποίησης.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: