www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για τη νέα κατάληψη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσ/νικης


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τη νέα κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας.

Επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά κατάληψη της αίθουσας που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν εκ νέου οι εργασίες της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Τη διενέργεια της προκαταρκτικής, με τον χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κατσή, ύστερα από σχετική έγγραφη ενημέρωση για τη νεότερη αυτή εξέλιξη που τής παρέσχε
ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ανατέθηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και το αδίκημα που θα διερευνηθεί είναι αυτό της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα των συμβασιούχων είναι να τους δοθούν από τη διοίκηση του δήμου οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν, μέσω της δικαστικής οδού, την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: