www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και δέσμευση για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το αθηναϊκό εμπόριο, αλλά και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, έθεσε το πρωί η διοικηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη κατά την επίσκεψη του στην οδό Μητροπόλεως.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού να οριστεί υπεύθυνος ένας υπουργός - δεν έχει οριστεί ακόμη ποιος θα είναι - που θα συντονίζει το σχέδιο αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να αναδειχθεί σε ένα ελκυστικό τόπο επιχειρηματικότητας, αλλά και κατοικίας. Το σχέδιο αναβάθμισης περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και την χωροταξία της περιοχής. Δεδομένου μάλιστα ότι λίγο προτού γίνει ο ανασχηματισμός, ο κ. Χρυσοχοίδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν αυτός
που εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο ένα γενικότερο σχέδιο αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, δεν αποκλείεται να οριστεί ο ίδιος συντονιστής από την θέση πλέον του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης. Επ’ αυτού μάλιστα είναι χαρακτηριστική η αναφορά, μετά από την σημερινή συνάντηση, με τον πρόεδρο του ΕΣΑ κ.Π. Καρέλα, ότι «υπάρχει πλέον κώδικας επικοινωνίας με την κυβέρνηση».

Οπως συμπλήρωσε ο κ. Καρέλας, συμφωνήθηκε με τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι «πολύ σύντομα θα προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις στους άξονες της βελτίωσης της ρευστότητας της αναβάθμισης του κέντρου της πόλης και της ανάδειξης εργαλείων για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας». Μεταξύ των άλλων εξάλλου συζητήθηκε η δυνατότητα πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως «ανατρέπεται το κλίμα».« Η απαισιοδοξία, η μιζέρια και η πτώση του τζίρου σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα νικήσουμε την κρίση» τόνισε ο υπουργός και επανέλαβε ότι στόχος είναι η αναθέρμανση της οικονομίας, και μέχρι το τέλος του χρόνου θα εισρεύσουν στην αγορά 1 δισ ευρώ από το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ Οίκον και 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και ουσιαστικά θα συμβάλει στην αύξηση της χρηματοδότησης και η μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε τράπεζα για τους μικρομεσαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: