www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Διαμαρτυρία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Διαμαρτυρία κατά της οικονομικής πολιτικής της αλβανικής κυβέρνησης πραγματοποίησαν, χθες, μέλη της ελληνικής μειονότητας, από την περιοχή της Δρόπολης του νομού Αργυροκάστρου.


Η διαμαρτυρία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, χθες, από το χωριό Δερβιτσάνη, όπου διαδηλωτές, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα, απέκλεισαν, για αρκετή ώρα, τις γύρω οδικές

αρτηρίες.

Τα μέλη της ελληνικής μειονότητας διαμαρτύρονται για την αύξηση των φόρων που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις τους, καθώς και για την ακύρωση της άδειας λειτουργίας εταιρίας, που εκτελούσε δρομολόγια από το Αργυρόκαστρο προς διάφορες ελληνικές πόλεις.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλε, μιλώντας στη διαδήλωση, έκανε λόγο για αυθαίρετες και καταχρηστικές αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης, που- όπως χαρακτηριστικά τόνισε- έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία δεκάδων επιχειρήσεων, που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας.

Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που οργανώνονται, από την αντιπολίτευση, σε όλη τη χώρα, τις τελευταίες εβδομάδες.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: