www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα ζητά ο Στρος - Καν

Μείωση μισθών εισηγείται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο Ντομινίκ Στρος - Καν εμφανίστηκε μεν αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, αλλά έθεσε ζήτημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας κλειδί για την ανάκαμψη και

ταυτόχρονα μεγάλο ερώτημα την Ανάπτυξη.


"Για το λόγο αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί, κάτι το οποίο είναι οδυνηρό, αλλά απολύτως αναγκαίο", τόνισε. "Είναι ο μοναδικός τρόπος να πουλήσει αυτά που παράγει, όταν οι άλλες χώρες έχουν χαμηλότερες τιμές", πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ υποβάθμισε τους φόβους για εξάπλωση της κρίσης χρέους σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο, λέγοντας ότι αφορά μόνο στην Ελλάδα.

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε με την οικοδόμηση του Ευρώ και να προχωρήσει στην αναμόρφωση των ευρωπαϊκών θεσμών. Εκτίμησε ότι η κρίση δίνει στην Ε.Ε. την ευκαιρία να προχωρήσει σε μία πραγματική νομισματική ενοποίηση. "Το ευρώ σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί", ανέφερε.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: