www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια έξω από την Ύπατη Αρμοστεία στο Π. Ψυχικό

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο Π. Ψυχικό, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν τους αλλοδαπούς που διαμαρτύρονταν.


Δεκάδες αλλοδαποί είχαν στήσει αντίσκηνα εδώ και τρεις μήνες έξω από τα γραφεία, ζητώντας να αποσαφηνιστεί ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία.

Συμπλοκές ξέσπασαν το πρωί, όταν δυνάμεις ΜΑΤ και γερανός του δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, ξήλωσαν τις σκηνές και απομάκρυναν τους αλλοδαπούς και έληξαν μετά το μεσημέρι. Στην επιχείρηση βρέθηκε επίσης εισαγγελέας που διέταξε την ακούσια μεταφορά στο νοσοκομείο όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους.

Αργότερα έφθασε στην περιοχή ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Π. Κωνσταντίνου,
οποίος κατήγγειλε ότι υπέστη φραστική επίθεση του επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για την απομάκρυνση των προσφύγων είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων ότι η περιοχή είχε γίνει εστία μόλυνσης, λόγω του ότι δεν υπήρχε καμία υποδομή για τις σωματικές ανάγκες των αλλοδαπών.

Περίπου 47.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο είναι υπό τακτοποίηση σε β’ βαθμό για περισσότερα από οκτώ χρόνια και περίπου 7.000 αιτήσεις σε α’ βαθμό. Το σχετικό προεδρικό διάταγμα, που εκκρεμούσε από τις αρχές του 2010 αποτέλεσε νόμο του κράτους στις 22 Νοεμβρίου 2010. Η σύνθεση των Επιτροπών εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε είχε ετοιμαστεί το προεδρικό διάταγμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: