www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Διακομματική στήριξη για τους αυτοκινητοδρόμους ζητεί ο Γ. Ραγκούσης


Ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εγχείρημα της χώρας αυτή την περίοδο, χαρακτήρισε τις Συμβάσεις Παραχώρησης των πέντε μεγάλων Αυτοκινητοδρόμων, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τους εκπροσώπους των κομμάτων για το θέμα των πέντε αυτοκινηδρόμων, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι τους κάλεσε γιατί έκρινε σημαντικό, όποια πληροφόρηση έχει ο ίδιος για την κατάσταση και την πορεία αυτών των έργων να την έχουν και τα κόμματα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι απολύτως ανοικτός στις προτάσεις τους, ευχήθηκε να υπάρξουν προτάσεις και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του αυτή δεν κρύβει καμία απολύτως πολιτική σκοπιμότητα. «Δεν πρόκειται εγώ να βγω και να κάνω καταγγελίες αν δεν συμφωνήσουν. Δεν είναι
αυτός ο σκοπός μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τα έργα και τις τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, καθώς, όπως είπε, το μνημόνιο συναντίληψης που έχει μονογραφηθεί δεν αποτελεί συμφωνία.

Ο υπουργός ανέφερε πως δεν έχει συναντηθεί ακόμη ούτε με τις κοινοπραξίες, ούτε με τις τράπεζες και πρόσθεσε ότι οι επαφές συνεχίζονται με τον υφυπουργό και τους γενικούς γραμματείς, χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: