www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Vivartia: «Εκλεισε» η συμφωνία με ΜΕΒΓΑΛ

Την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ ανακοίνωσε η Vivartia, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής».


Η εταιρεία αναφέρει ότι υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς με την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου, η οποία ελέγχει το 43% της ΜΕΒΓΑΛ, που σε συνδυασμό με την υφιστάμενη συμφωνία της Vivartia με την οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου της επιτρέπει, υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την
απόκτηση μέσω της 100% θυγατρικής της ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, ποσοστού τουλάχιστον 57,8% της ΜΕΒΓΑΛ.

Η εξαγορά προβλέπεται να γίνει σε δύο φάσεις:

(α) αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκρίσεων της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ που αφορά στη μεταβίβαση των μετοχών της, η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα θα αποκτήσει οριστικά το 14,8% της ΜΕΒΓΑΛ, έναντι τιμήματος 19,6 εκατ. περίπου από την οικογένεια Μαίρης Χατζάκου, η οποία θα διατηρήσει ποσοστό 13,6% περίπου με δικαίωμα προαίρεσης για πώλησή του στη Vivartia και

(β) υπό την προϋπόθεση της λήψης της απαραίτητης έγκρισης της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού θα αποκτήσει ποσοστό 43% από την οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου έναντι τιμήματος 57 εκατ.

Όπως σημειώνει η Vivartia, η συμφωνία με την οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου προβλέπει ότι με δεδομένη την πρόθεση συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα και ΜΕΒΓΑΛ μετά την ολοκλήρωσή της, η οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου θα έχει δικαίωμα μειοψηφικής συμμετοχής στο νέο εταιρικό σχήμα.

«Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ θα έχει συνολικές πωλήσεις 640 εκατ. εκ των οποίων τα 500 εκατ. περίπου πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 140 εκατ. στο εξωτερικό», τονίζει η Vivartia.

Εκτιμά επίσης ότι η συνένωση των δύο εταιρειών θα έχει θετική επίδραση στη δραστηριότητα της ίδιας στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων από τις συνέργειες που αναμένεται να προκύψουν, αφενός στα δίκτυα πωλήσεων και διανομών και αφετέρου στην αλυσίδα τροφοδοσίας και την παραγωγή των προϊόντων της. Οι αναμενόμενες συνέργειες από την ανωτέρω συγχώνευση αναμένεται να είναι, σε βάθος τριετίας, 23 εκατ. κατʼ έτος.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συμφωνία εξαγοράς με τη ΜΕΒΓΑΛ, μια καταξιωμένη ελληνική γαλακτοβιομηχανία, με μακρά ιστορία και σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσδώσουμε στο νέο σχήμα μεγαλύτερη αξία και στους καταναλωτές μας τα οφέλη από τη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή, διατηρώντας παράλληλα την αναγνωρισμένη πορεία ανάπτυξης, καινοτομίας και ποιότητας που χαρακτηρίζει και τις δύο εταιρείες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia κ. Διονύσιος Μαλαματίνας, συμπληρώνοντας:

«Το νέο αυτό σχήμα δύναται να ξεπεράσει τις ανταγωνιστικές προκλήσεις των καιρών και αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά τόσο στη διατήρηση όσο και στην ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και της οικονομίας της χώρας μας.»

Ο Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ κ. Πέτρος Παπαδάκης δήλωσε σχετικά: «Εν μέσω έντονα ανταγωνιστικών συνθηκών ο κλάδος είναι πλέον ώριμος για συνεργασίες και συνδυασμό δυνάμεων μπροστά στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, τις προκλήσεις της εγχώριας αγοράς και τις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Ν.Α. Ευρώπη. Τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα επιβάλλουν ισχυρότερα και πιο ανταγωνιστικά σχήματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: