www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιγάρο μόνο στο μπαλκόνι της Βουλής

Αποχαιρετούν από σήμερα τη συνήθεια «καφές και τσιγάρο στο γραφείο» οι έλληνες καπνιστές, καθώς από το πρωί τίθεται σε εφαρμογή η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Το κάπνισμα πλέον απαγορεύεται ακόμη και στα καπνιστήρια που είχαν δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας, αλλά και σε όλα τα κτίρια που γίνονται συναλλαγές με το κοινό. Θα επιτρέπεται στο εξής κάποιος να καπνίζει μόνο στους δρόμους, αλλά και στους υπαίθριους χώρους που ενδεχομένως υπάρχουν σε κάθε κτίριο.

Μαζί με τους απλούς πολίτες αποχαιρετούν τα καπνιστήρια και οι «θεριακλήδες» πολιτικοί και βγαίνουν πλέον στα... μπαλκόνια, αφού ισχύει πλέον από σήμερα η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους και εργασιακούς χώρους και βεβαίως και τα τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες. Και αν στα μεγάλα κρύα που έρχονται οι πολιτικοί θα δυσκολεύονται να βγαίνουν
στα μπαλκόνια για δύο τρεις τζούρες τσιγάρου, μπορούν από τώρα να απευθύνονται στη συνάδελφό τους υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προκειμένου να τους στείλει τα διαφημιστικά φυλλάδια για το πώς θα κόψουν ή θα μετριάσουν το κάπνισμα, μαζί με τη...«Μονόπολη Αντικαπνιστή», ένα πανέξυπνο, επιτραπέζιο αντικαπνιστικό παιχνίδι για παιδιά, ελληνικής εμπνεύσεως και δημιουργίας, που η υπουργός δώρισε χθες στον Πρωθυπουργό.

Ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου απαγορεύεται από σήμερα το κάπνισμα, παρότι οι παραβάτες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο κυρώσεων. Ανοιχτό χώρο δεν διαθέτει το Μαξίμου, παρά μόνο ένα μπαλκόνι στον πρώτο όροφο, δίπλα από το γραφείο του κ. Ν. Αθανασάκη, πρώην φανατικού καπνιστή και νυν φανατικού αντικαπνιστή. Και ο κ. Αθανασάκης είναι αποφασισμένος να τηρήσει τον νόμο μέσα στο Μαξίμου.

Στη Βουλή, όπου υπάρχουν και οι περισσότεροι καπνιστές πολιτικοί, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Φ. Πετσάλνικος απαγόρευσε από χθες το βράδυ τη λειτουργία και των δύο καπνιστηρίων, στο ισόγειο, δίπλα από το καφενείο, και στον πρώτο όροφο. Ειδικά για τους θεριακλήδες διαμόρφωσε δίπλα από το πρώην καπνιστήριο ένα... μπαλκόνι, σε μια στενή λωρίδα ανοιχτού χώρου, όπου τοποθέτησε τραπεζάκια, τασάκια και σκέφτεται να τοποθετήσει και μια τέντα για να μη βρέχονται οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου τις βροχερές ημέρες. Ακόμη και ο Πρόεδρος της Βουλής δηλώνει έτοιμος να συμμορφωθεί, να κόψει ή να περιορίσει το κάπνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: