Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Οχάιου πειραματίστηκαν τόσο με ωμό όσο και με μαγειρεμένο σκόρδο και διαπίστωσαν ότι το γάλα μειώνει σημαντικά τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που δίνουν στο σκόρδο την έντονη και μακράς διάρκειας οσμή του.
Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού από τη μια πλευρά ούτε το βούρτσισμα των δοντιών δεν είναι ικανό να περιορίσει την κακοσμία από το σκόρδο ενώ από την άλλη το σκόρδο έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον οργανισμό και ειδικά στη
μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Ετσι μπορούμε πλέον να τρώμε ελεύθερα σκόρδο χωρίς να ανησυχούμε για τις κοινωνικές «συνέπειές» του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου