www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Έξαρση της εγκληματικότητας στην Αττική


Τέσσερις ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων, μία αιματηρή ληστεία σε ανθοπωλείο, δύο ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί μέσα σε μισή ώρα από τους ίδιους δράστες και άλλες παρόμοιες επιθέσεις, σημειώθηκαν από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί στην Αττική.


Τα ξημερώματα συνελήφθηκαν από αστυνομικούς στα ʼνω Λιόσια δύο Ρομά, 17 και 18 ετών, οι οποίοι νωρίτερα, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους που διαφεύγουν, λήστεψαν 78χρονη μέσα στο σπίτι της στην οδό Πάρνωνος 440.


Οι δράστες ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη γυναίκα με την απειλή μαχαιριού και της άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά. Οι δύο συλληφθέντες εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλα παρόμοια αδικήματα.


Εξάλλου, χθες στις 10.30 το βράδυ στο Κορωπί τρεις άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι 62χρονου, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην αυλή, τον οδήγησαν με την απειλή μαχαιριού στο
εσωτερικό και του πήραν 3.000 ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή.


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τρεις άλλοι ληστές χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού 79χρονου στην Βαρυμπόμπη και όταν εκείνος τους άνοιξε, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και χρησιμοποιώντας σωματική βία και του άρπαξαν ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια.


Στην Αρτέμιδα στις 3.30 τα ξημερώματα δύο άγνωστοι παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στο οποίο κατοικεί 79χρονη, την οποία ακινητοποίησαν ασκώντας της σωματική βία και στη συνέχεια άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα λαιμού.


Στις 8.30 χτες το βράδυ στις Αχαρνές στην οδό Αγ. Διονυσίου άγνωστος εισήλθε σε ανθοπωλείο και για να αρπάξει χρήματα τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη με μαχαίρι ελαφρά στα χέρια.


Γύρω στα μεσάνυχτα, δύο άγνωστοι που εμφανίστηκαν ως πελάτες αφαίρεσαν με την απειλή πιστολιού και με διαφορά μισής ώρας τις εισπράξεις από δύο οδηγούς ταξί στη Νέα Ιωνία.

Χθες το απόγευμα δύο ένοπλες γυναίκες εισέβαλαν σε κατάστημα εταιρείας μεταφοράς δεμάτων ιδιοκτησίας αλλοδαπής και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγαν.


Τέλος, στις 4 τα ξημερώματα στο Αιγάλεω στην οδό Πέτρου Ράλλη τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό καθώς και ένα αυτοκίνητο από πελάτη του πρατηρίου, με το οποίο διέφυγαν.

Ακόμη δύο ληστείες έγιναν σε ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι και σε περίπτερο στην Κηφισιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: