www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η υγιεινή διατροφή στα σχολεία

Με τη δράση «Υγεία εν Γνώσει», νέοι επιστήμονες (ομάδα SciCo) επισκέπτονται τα σχολεία και ενημερώνουν παιδιά ηλικίας από 10 έως 14 χρόνων για την αξία της σωστής διατροφής και της άσκησης.


Το ανθρώπινο σώμα, οι ουσίες του οργανισμού και τα συστατικά των τροφίμων ζωντανεύουν στη σκηνή σε μια διαφορετική εκπαιδευτική παράσταση.

Ο κ. Πεψίνης -μια πρωτεΐνη σε ρόλο αστυφύλακα στον οργανισμό της Αννούλας- ανακρίνει το καλό ακόρεστο λίπος και το κακό κορεσμένο, τον υδατάνθρακα και την πρωτεΐνη, ενώ στην αρτηρία του Μπάμπη παλεύουν η καλή και η κακή χοληστερίνη για το ποια θα υπερισχύσει.

Ο πρώτος πιλοτικός κύκλος των θεατρικών παραστάσεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε σχολεία της Αθήνας, ενώ ο δεύτερος κύκλος θα υλοποιηθεί μέσα στο σχολικό έτος 2010-2011 σε περισσότερα από 25 ιδιωτικά και
δημόσια σχολεία των Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Λάρισας και Πάτρας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΜΚΟ SciCo (Science Communication), που υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρέχονται στην ιστοσελίδα www.ygeiaengnosei.gr, όπου γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και ευρύ κοινό ενημερώνονται πάνω σε θέματα υγιεινής διατροφής μέσω ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinars), παιχνιδιών και άλλων διαδραστικών εργαλείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: