www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η.Α.Ε: Δεν «έριξε» η Αλ Κάιντα το αεροσκάφος της UPS

Δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η Αλ Κάιντα, όπως ισχυρίζεται η ίδια σε μήνυμα της, κρύβεται πίσω από τη συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρίας μεταφορών UPS στο Ντουμπάι τον Σεπτέμβριο, ωστόσο οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ερευνούν, το ενδεχόμενο εμπλοκής της στην υπόθεση.


"Μέχρι τώρα δεν έχουμε αποδείξεις που να συνδέουν το δυστύχημα του αεροσκάφους της UPS με τρομοκρατική επίθεση. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για εκρηκτικά στο αεροπλάνα. Το βασικό στοιχείο το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι δεν άλλαξε η πίεση μέσα στο αεροσκάφος και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν αν σημειωνόταν έκρηξη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε φωτιά μέσα στο αεροπλάνο, αλλά όχι έκρηξη", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΑΕ, Σαΐφ αλ-
Σουβάιντι.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά τους ισχυρισμούς της Αλ Κάιντα. Διεξάγουμε έρευνα", πρόσθεσε.

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Βρετανία και το Ντουμπάι και ισχυρίζεται ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την ανατίναξη του αεροπλάνου cargo το Σεπτέμβριο στο Ντουμπάι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα SITE.



Δεν υπάρχουν σχόλια: