www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ένταση και επεισόδια

Ένταση με επεισόδια σημειώνονται έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. Αντιεξουσιαστές έριξαν καπνογόνα και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.


Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην πλατεία Καρύτση. Έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Στο μεταξύ, με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου στην κεφαλή, άρχισε νωρίς το απόγευμα η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία ολοκληρώνονται οι
φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της 37ης επετείου εξέγερσης των φοιτητών.

Στο επίκαιρο μήνυμα της εξέγερσης αναφέρθηκαν, νωρίτερα στις ομιλίες τους στην κεντρική εκδήλωση στο χώρο του Πολυτεχνείου, η αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Τόνια Μοροπούλου, ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργος Χαρβαλιάς και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού του Πολυτεχνείου και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 κ.Ν. Τριανταφύλλου.

«Σήμερα, 37 χρόνια μετά, τα αιτήματα του Νοέμβρη του 1973 παραμένουν εμβλητικά και σύγχρονα», τόνισε στην ομιλία της η κ. Μοροπούλου.

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι συνδεδεμένη με τους σημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις», ανέφερε ο κ. Χαρβαλιάς, ενώ ο κ. Τριανταφύλλου σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί και σήμερα σημείο αναφοράς και έμπνευσης.

Ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών από τα μέλη του Προεδρείου του ΣΦΕΑ που ανάγνωσαν τα ονόματα των θυμάτων της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Η εκδήλωση της Επιτροπής Εορτασμού ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του ύμνου του Πολυτεχνείου, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξης της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδες νεαρών με κοντάρια από σημαίες συνεπλάκησαν κατά την έναρξη της καθιερωμένης κατάθεσης στεφανιών στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: