www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Λήψη μέτρων προαναγγέλλει τώρα ο Παπακωνσταντίνου

Η Ελλάδα προτίθεται να λάβει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο περιθώριο του Eurogroup, μόλις λίγες ημέρες μετά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, τόσο του ιδίου όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, πέραν αυτών που προβλέπονται στον μνημόνιο και ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις.


Ο υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά από υψηλότερο σημείο εκκίνησης από αυτό που θα επιθυμούσε, λόγω της αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 από την Eurostat. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η Eurostat ανέβασε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% ενώ για το 2010, προβλέπεται αύξηση στο 9,4% έναντι
8,2% που είναι ο στόχος του μνημονίου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι το 2011 η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τους στόχους που έχουν τεθεί με το μνημόνιο πράγμα που σημαίνει περαιτέρω μείωση του ελλείμματος στο 7,6%. Αυτό συνεπάγεται πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να αποφέρουν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: