www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τέσσερις προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε τέσσερις προσαγωγές, που δεν αποκλείεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, προχώρησαν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 22 έως 24 ετών και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, τα οποία δεν είχαν δημοσιοποιηθεί.


Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι σε έναν νεαρό στην οδό Φορμίωνος, στο Παγκράτι, όπου τον ακινητοποίησαν, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ένας ακόμη νεαρός εμφανίστηκε στην ίδια περιοχή. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή, στον Ταύρο η αστυνομία προσήγαγε ένα ακόμα άτομο, ενώ και στη Θεσσαλονίκη το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Και οι 4 προσαχθέντες κατάγονται από την Θεσσαλονίκη και στην κατοχή τους δεν βρέθηκε οπλισμός. Τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από κάρτες κινητής τηλεφωνίας, που είχαν βρεθεί στην
κατοχή ενός από τους συλληφθέντες στην γιάφκα της Νέας Σμύρνης.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο στους αστυνομικούς, ενώ αρνούνται να δώσουν και αποτυπώματα.

Οι έρευνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται σε δύο σπίτια στο Παγκράτι και τον Ταύρο, χωρίς μέχρι στιγμής – σύμφωνα με πληροφορίες – να έχει βρεθεί κάτι.

Τέλος, σε απολογία καλούνται για την Παρασκευή από τον ειδικό εφέτη ανακριτή πέντε άτομα που κρατούνται στις φυλακές ως ύποπτοι για τα 14 δέματα που εστάλησαν σε πρεσβείες και διπλωματικούς στόχους λίγο πριν από τις γιορτές. Για τις 17 Ιανουαρίου έχει προσδιορισθεί η δίκη των συλληφθέντων ως μελών της Τρομοκρατικής Οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: